Assessments

Selectie en Assessment

Zoek je een professionele partner in selectie? We helpen je de juiste kandidaat te vinden en te selecteren. Aanwerven, behouden en correct inzetten van medewerkers is cruciaal voor een duurzaam personeelsbeleid.

Hoe we werken

We starten bij wat u nodig heeft. Vanuit een persoonlijk intakegesprek, met aandacht voor functie, en werkcontext bepalen we samen waar we voor u het verschil kunnen maken.

Onze aanpak is persoonlijk, diepgaand, doelgericht en kwalitatief, uitgevoerd door getrainde/ervaren assessoren aan de hand van divers en wetenschappelijk onderbouwd testmateriaal. We werken met kandidaten face-to-face, waar nodig digitaal om een efficiënte en veilige werkomgeving te garanderen. Ook in het voortraject, bij de preselectie of het opstellen van een wervende vacaturetekst én het na-traject, waar een degelijke introductie goud waard is, begeleiden we u op maat.

 

Ons aanbod op maat


Preselectie & vacature advies
  • Vacature advies. Als je een efficiënte wervingsaanpak met impact wenst. We zijn bedreven in ‘copywriting with a twist’.
  • (Pre)-selectieproces. Het kan voor u zeer tijdbesparend zijn, ons in te schakelen in het pre/selectieproces. Wat we doen: Cv’s verwerken op basis van de selectiecriteria, inplannen & uitvoeren van een preselectiegesprek. We staan garant voor een kandidaat vriendelijke professionele screeningsaanpak, die zowel diepgang én uw effectiviteit versterkt.
  • Jurybegeleiding, We nemen een ondersteunend rol op in een selectiejury of staan ‘in the lead’ als trekker van de selectiecommissie. Samen het selectie gesprek met kandidaten voeren, en/of optioneel met testen ter plaatse ondersteunen, is wat we doen.  

Assessment & development centers
  • Kort psychotechnisch onderzoek. Als je snel voor een beperkt aantal kenmerken antwoorden zoekt over een sollicitant. We leveren een gericht en helder antwoord op onderliggende drijfveren (motivatie), enkele specifieke persoonlijkheidskenmerken, en het aanlegpotentieel van je (interne) sollicitanten.
  • Assessment center is diepere en bredere analyse van een kandidaat door een duo van assessoren. Deze professionele screening op maat van een functie en de specifieke context van een team en de organisatie, bestaat uit aanlegtesten, persoonlijkheidsvragenlijsten, diepte-interview alsook simulatieoefening(en) op maat van wat er gevraagd wordt. We werken wetenschappelijk gevalideerd testmateriaal. Onze assessoren zijn getraind en kunnen een jarenlange expertise en ervaring voorleggen. We voorzien in een onderbouwd en eenduidig beslissingsadvies: geschikt of niet geschikt voor de functie. Deze aanpak is zeer geschikt als u kandidaten wil vergelijken.. U krijgt een helder rapport met aandachtspunten en ontwikkelpunten voor elke deelnemende kandidaat. Een persoonlijke nabespreking voor kandidaten is ook inbegrepen.
  • Ontwikkelingsgericht development center. Deze aanpak is uiterst geschikt als je positief en doelgericht wil investeren de ontwikkeling van je medewerker. Een development center daagt de deelnemer uit om bewust te worden van eigen sterktes en uitdagingen. Op een interactieve manier stimuleren we maximaal het zelfinzicht van de deelnemer over eigen sterktes, valkuilen, communicatiestijlen, conflictstijl, teamprofiel, …aangevuld met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (Pop). We onderzoeken het potentieel aan mogelijkheden en de ambities van de deelnemer. Deze aanpak wordt vaak gekozen als een startpunt in een gericht leertraject, in de terugkoppeling laten we de medewerker zelf aan het woord om zo ook verantwoordelijkheid over eigen loopbaan in handen te nemen. Aansluitend kan een ontwikkelingstraject opgevolgd worden met gerichte individuele coaching, training en andere leervormen.

Onthaal & inwerkbegeleiding
  • Introductiebegeleiding. We voorzien advies en begeleiding op maat, voor een optimale integratie op de werkvloer. We adviseren u graag met een maatgerichte aanpak.Reserveer nu
boek je assessment

Investeer in professionele selectie contacteer ons