Harko Stolte

Harko Stolte

Procesbegeleider organisatie verandertrajecten
Zakelijk tekenaar – proces-illustrator
Reflexief monitor, Trainer

 

Naast het werken voor en in de grote organisatie van de gemeente Rotterdam ben ik als zelfstandige actief: als proces-illustrator tijdens groeps- en teambijeenkomsten en als proces adviseur in organisatie ontwikkeling.

Het illustreren gaat gelijk op met begeleidingen: al luisterend verschijnen de beelden op papier en inspireren daarmee het verdere verloop van het gesprek. Ik zet met speels genoegen krachtige generatieve vragen klaar voor conversaties in een groep, waarmee er telkens weer nieuwe energie aan gezet wordt.

Ik teken wat ik TIJDENS het proces waarneem met al mijn zintuigen. Mijn illustraties geven weer dat wat er feitelijk plaatsvindt en uitgesproken wordt, maar verhelderen ook de ‘onderstroom’: de onderlinge relaties, het voelen, onderliggende wensen… Kortom alles wat ‘leeft’ in het proces en wat er in essentie toe doet, maak ik ter plekke zichtbaar vanuit connectie met het groepsproces. 

Mijn tekenaanpak biedt u als opdrachtgever én als groep verrassende perspectieven en mogelijkheden. Een tekening stimuleert de creativiteit van de groep en nodigt uit tot het uitspreken van gedachten. De groep doet hiermee nieuwe verankerde groepservaringen en -inzichten op zodat een verdiepende stap verder gezet wordt naar het eindresultaat.

Ik ben naast proces-illustrator een geschoold en ervaren veranderbegeleider in organisaties. Dit stelt mij in staat de illustraties en het illustreren te verbinden met het verloop van en de interventies tijdens het proces.

 

Je kan me inschakelen als:

Zakelijk tekenaar – Proces-illustrator
Creatieve, betrekkende en verrassende procesbegeleider organisatie verandertrajecten (live en online)
Reflexief Monitor in Transitie vraagstukken
Enthousiasmerende trainer gericht op ontwikkeling in (zelf)leiderschap & talent-ontwikkeling

 

Werk zelf ook met beeldmateriaal , bestel je set