Ludo Keunen

Ludo Keunen

Senior organisatie-, team & executive coach – Veranderarchitect bij complexe organiseervraagstukken – Bondgenoot in natuurlijke leiderschapstrajecten

Ik combineer mijn achtergrond als klinisch psycholoog en bedrijfskundige ‘hard’ en ‘zacht’ in het begeleiden van veranderprocessen waarbij het erom gaat de positieve energie als individu of groep te versterken. Met een zeer uitgebreide in een variëteit van contexten, zowel nationaal en internationaal, diverse business sectoren en social-profit, kan ik flexibel maatwerk leveren in soms lastige contexten en conflictsituaties. Met een laagdrempelige stijl creëer ik vertrouwen op verschillende niveaus van een organisatie om gezamenlijke doelen te bereiken en daarbij confronterende boodschappen niet uit de weg te gaan. 

Wat ik in mijn 25 jaar actief zijn als organisatie-ontwikkelaar in een diversiteit van nationale en internationale trajecten vooral geleerd heb, is dat mensen graag bereid zijn om zelf in beweging te komen als ze zich erkend en geraakt voelen. Graag blijft ik gepassioneerd mee zoeken naar wat echt nodig is om organisaties of teams sterker te maken in wat ze in deze wereld te doen hebben. En mijn achtergrond als klinisch psycholoog en bedrijfskundige helpt me om telkens nieuwe trajecten te ontwerpen die aansluiten bij een gezamenlijk gewenste toekomst. 

Ik geloof het meest in een eclectische benadering waarin ik verschillende ‘scholen’: transitiemanagement, procesbegeleiding, systeemdenken, e.a. combineer, altijd vanuit een fundamentele focus op ontwikkelen vanuit reeds aanwezige kwaliteiten of sterktes. Als CIGO-begeleider komt daarin Appreciative Inquiry als manier van kijken sterk op de voorgrond, in zijn organisatietrajecten zoekt hij meervoudig partijdig naar de ‘common purpose’ die richting en energie geeft, in teamontwikkeling wil ik weten of er voelbare connectie is tussen wat individu en team als eigen bijdrage zien. En in individuele coachtrajecten komt er dikwijls nieuwe zuurstof als ‘moeten’ ‘willen’ mag worden.

Ik slaagt er dikwijls in om op een speelse maar rake manier lastige boodschappen op tafel te krijgen en daardoor op een laagdrempelige manier hardnekkige patronen te benoemen en in beweging te krijgen. Ik vind het van wezenlijk belang om mensen in hun waarde te laten én tegelijk te stretchen om nieuwe horizonten te willen verkennen.

De eerste helft van mijn loopbaan heb ik me het consultingvak eigen gemaakt in diverse nationale en internationale contexten: Bekaert-Stanwick België, PriceWaterhousecoopers EMEA, Delta Consulting New York. Vanaf 2002 vaar onder eigen vlag als zelfstandig organisatie-ontwikkelaar bij People Intent of in samenwerking met nationale netwerken: Zicht op Zee, Corporate Rituals, CIGO of internationale gezelschappen Center for Creative Leadership, Future Search Network.

 

Je kan me inschakelen als:

Senior team-, personal & executive coach. Mijn focus als coach ligt op: balans, vitaliteit/performantie, groeien in leiderschap &  van moeten naar willen.
Verander-architect, zeer ervaren procesbegeleider & projectleider in uiteenlopende organisatie verandertrajecten.