Hilde Lipkens

Hilde Lipkens

Senior HR-adviseur
Ervaren assessor – 
Trainer
Personal coach & Loopbaanbegeleider

Als voormalig HR-manager bouwde ik een brede ervaring op in het opzetten van een HR-beleid, het implementeren en optimaliseren van HR-processen en het ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers hierin.

Vandaag adviseer en coach ik zaakvoerders, HR-managers, leidinggevenden en medewerkers vanuit deze brede expertise. Een mensgerichte en persoonlijke aanpak, en een pragmatische en hands-on mentaliteit kenmerken me hierin.

“Ik heb meerdere jaren met Hilde samengewerkt waarbij zij verantwoordelijke was van de personeelsdienst van de gemeente en het OCMW. Ik heb Hilde leren kennen als iemand die over een zeer goed analyserend vermogen beschikt. Zij slaagt erin om een situatie duidelijk in beeld te brengen. Vanuit deze analyse gaat zij resultaatgericht aan de slag. Doorheen dit proces stelt Hilde zich op als iemand die meedenkt, constructief confronteert en coaching geeft in verschillende veranderingsprocessen bij de individuele personen en teams. Hilde toont een grote daadkracht en verliest daarbij het proces van de ander niet uit het oog. Haar daadkracht combineert zij met een doorleefde en nabije houding die mensen in haar omgeving in hun kracht zetten.”

Mijn aanpak is gebaseerd op meer dan 25 jaar HR-ervaring in diverse omgevingen: van lokaal bestuur tot privébedrijven, van HR-medewerker en consultant tot HR-manager, van kleine en middelgrote organisaties tot (onderdelen van) grote bedrijven. Het laat me toe me in te leven in diverse contexten en persoonlijkheden, en een aangepaste service te bieden. Mijn stijl kenmerkt zich door een zeer persoonlijke en resultaatgerichte aanpak, maar ook door een open communicatie en gerichtheid op de mens. Ik leef me in de bedrijfscultuur en pak van daaruit situaties praktisch en pragmatisch aan. Bedrijfsleiders, leidinggevenden en medewerkers hebben aan mij een klankbord en een sparring partner.

 

Je kan me inschakelen als:

Mensgericht adviseur in HR-optimalisatie met focus op lange termijn relaties
Recruiter voor trajecten op maat
Assessor in selectieprocessen
Coachende trainer gericht op zelfinzicht en bestendige verandering
Personal coach & loopbaanbegeleider 

https://covali.be/