Ver-BEELD-kracht in procesbegeleiding

Ver-BEELD-kracht in procesbegeleiding

Auteur: Harko Stolte, proces & organisatieadviseur procesillustrator

Direct gegrepen

Ik heb zelf de kracht van de ‘pivotal moments’-oefening kunnen ervaren, toen ik twee jaar geleden deelnam aan een intensief ervaringsgericht leerproces met een grote internationale groep deelnemers. Ik was direct gegrepen en enthousiast. Een ervaring die aan impact groeide ook in de weken daarna én me inspireerde als zakelijk tekenaar.

Bijzonder en betekenisvol

We kregen de opdracht om de drie meest ‘pivotal moments’ uit ons gedeelde leertraject te benoemen. Een pivotal moment is zoiets als ‘bijzonder en betekenisvol’, maar dat kun je natuurlijk ruim zien. Deze voor mij toen onbekende, Engelse term voelde direct als een uitnodiging voor diepe reflectie in toegevoegde waarde: het vraagt niet alleen om stil te staan bij iets bijzonders als ervaring (in zien, denken, voelen en in energie), maar het begrip nader toegelicht, geeft ook richting om je brein in een waarderend, kritisch onderzoekende stand  te zetten. Ik was zeker niet de enige die geïnspireerd raakte en het leverde een mooie reeks betekenisvolle verhalen op.

Groeiende rijkdom van leren

De oefening start in kleine groep (4-8 deelnemers) en bouwt op naar een plenair moment met de gehele groep. Hierbij viel mij op dat de persoonlijke keuze van hét cruciale moment, vaak overeenkomt met de keuze van andere deelnemers, maar dat de vertelling van waarom dit zo betekenisvol was voor hem/haar, enorm kan verschillen en dat net daar een nieuw leerelement ontstaat. In de conversaties over de gezamenlijke verhalen ontstaat het rijke leren van de groep en vormt zo een nieuw gezamenlijk ankerpunt. Door hier later aan te herinneren, worden ook nog nieuwe accenten toegevoegd en blijft het langer ‘alive & kicking’. Sommige ervaringen groeien uit tot mythische verhalen over lessen in het collectief geheugen!

Mijn toevoeging als tekenaar & procesbegeleider

In mijn loopbaan als zakelijk tekenaar en procesbegeleider, ben ik deze oefening vaker zelf gaan gebruiken als persoonlijke terugblik, maar nu ook telkens vergezeld van ‘betekenisvolle tekeningen’. De beelden die ik creëer laten me toe om het proces en de uitkomst beter te onthouden én dat ik ook de ervaring beter te “verinnerlijken”. Telkens als ik deze beeldende terugblik ook deel met mensen die erbij waren, hen erbij uit te nodigen tot gesprek, worden mijn eigen opgetekende leerervaringen, verrijkt met die van anderen. De verhalen en tekeningen wakkeren het dieper leren verder aan voor mezelf én de andere.

Mijn persoonlijke pivotal moments, verbeeldend weergegeven, als her-innering voor mezelf en (leer)inspiratie voor de andere deelnemers in het leertraject.

Beelden zeggen meer dan woorden en kunnen meerdere woorden zeggen

Natuurlijk kun je de oefening beperken tot het delen van de verhalen over wat er was.

Als zakelijk tekenaar & procesbegeleider luister ik inlevend naar de verhalen die ontstaan in teamworkshops, sessies in veranderbegeleiding enz.. en maak ik procestekeningen. Soms tijdens het proces, en/of soms in nabeschouwing, als voorzet bij een volgende interventie. Meestal vertrekt de opdracht, vanuit de intentie te verbeelden wat er was, als een beklijvende herinnering. Maar ik belicht graag ook de andere mogelijkheden.  

  • Door de beelden erbij te laten tekenen, wordt de kans om gezamenlijk te verbinden met dat moment en met elkaar, sterk vergroot: beelden zeggen immers veel meer dan woorden en kunnen meerdere lagen van betekenis toevoegen.
  • De tekeningen bevatten de kernelementen, waarmee het moment weer her-innerd kan worden en ieder zijn eigen leer-verhalen kan maken en vertellen. Door het op-tekenen, helpen ze je ‘op’ jouw verhaal te komen.
  • Via de tekening kan zelfs ruimte ontstaan voor inspiratie over wat nog komen gaat
  • De beelden helpen ook samen gedeelde focus te leggen te en aandacht te richten naar wat er écht toe doet.
My 2O2O Journey (C) Harko Stolte

Interesse in deze werkvorm?

Overweeg je om inspirerende Ver-Beeldkracht in te zetten en zo je team-of organisatieprocessen krachtiger te maken? Aarzel niet en neem contact met me op: Harko Stolte, (+31)6-30155256 of via info@zichtopzee.net

Ik help je als zakelijk tekenaar én procesbegeleider (coronaveilig nu digitaal) verder!

Het ganse team van Zicht op Zee, is bovendien een krachtig collectief met senior expertise om mensen, teams en organisaties in de beweging te brengen. Je kan ons inschakelen voor in coaching, trainingen en begeleiding bij (verander)processen. Ik nodig je uit: www.zichtopzee.net